Zelfgemaakte barbecuesaus

40 Min
Gemakkelijk
Zelfgemaakte barbecuesaus

Ingrediënten

  • 2/3 kop cider azijn
  • 2 kopjes tomaten passata 
  • 1/2 kop suikerstroop 
  • 1/3 kop worcestershire saus
  • 1/2 kop bruine suiker
  • 2 koffielepels lookpoeder
  • 2 koffielepels paprika poeder
  • 2 eetlepels graanmosterd

Bereidingswijze:

  1. Doe de ciderazijn, tomatenpassata, suikersiroop, Worcestershiresaus, bruine suiker, knoflookpoeder, paprikapoeder en mosterd in een grote kookpot.
  2. Roer de ingrediënten op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten door elkaar tot je een gladde saus hebt.
  3. Zet het vuur lager en laat de saus nog eens 30 minuten sudderen op laag vuur, of tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  4. Voeg naar smaak peper toe en laat de saus volledig afkoelen alvorens te serveren.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide