Zelfgemaakte barbecuesaus
Ingrediënten
- 2/3 kop cider azijn
- 2 kopjes tomaten passata
- 1/2 kop suikerstroop
- 1/3 kop worcestershire saus
- 1/2 kop bruine suiker
- 2 koffielepels lookpoeder
- 2 koffielepels paprika poeder
- 2 eetlepels graanmosterd
Bereidingswijze:
- Doe de ciderazijn, tomatenpassata, suikersiroop, Worcestershiresaus, bruine suiker, knoflookpoeder, paprikapoeder en mosterd in een grote kookpot.
- Roer de ingrediënten op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten door elkaar tot je een gladde saus hebt.
- Zet het vuur lager en laat de saus nog eens 30 minuten sudderen op laag vuur, of tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
- Voeg naar smaak peper toe en laat de saus volledig afkoelen alvorens te serveren.