Zeebaars met mediterrane groenten

60 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Zeebaars met mediterrane groenten

Ingrediënten

  • 4 Couvert zeebaarsfilets
  • 1 venkel
  • 2 courgettes
  • 50 g rucola
  • 1 citroen
  • 200 g groene olijven (zonder pit)
  • verse rozemarijn
  • 1 kl roze peperbollen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Wanneer je weinig tijd hebt of vermoeid bent, is het laatste wat je wilt nog een berg afwas te moeten wegwerken. Met dit recept maak je echter maar één bakplaat vies, zonder concessies te doen aan de smaak.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de venkel schoon en snijd deze in fijne repen. Spoel de courgette af en snijd deze in halve maantjes. Spoel de citroen af en snijd deze in partjes. Halveer de olijven overlangs.
  3. Leg de courgette en venkel in een ovenschaal. Verdeel de Couvert zeebaarsfilets over de groenten.
  4. Voeg de olijven en citroenpartjes toe aan de vis. Breng alles op smaak met peper en zout, en verdeel de verse rozemarijn en roze peperkorrels erover. Besprenkel alles met olijfolie.
  5. Bak gedurende 20 tot 25 minuten in de oven tot alles gaar is.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide