Steak chimichurri met krieltjes en gegrilde courgette

30 Min
Gemakkelijk
2 Personen
Steak chimichurri met krieltjes en gegrilde courgette

Ingrediënten

  • 400 gram babyaardappeltjes
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalotje
  • 10 gram krulpeterselie
  • 10 gram koriander
  • 2 courgettes
  • 350 gram Couvert rundvleessteak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Peper
  • Zout

Op zoek naar een heerlijk vleesgerecht dat zelfs op hete dagen verfrissend smaakt? Zoek niet verder! Deze Couvert steak chimichurri is zowel verfrissend als vol van smaak, een echte aanrader.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je barbecue (houtskool of gas) als je die gebruikt.
  2. Was de krieltjes en breng een pot met gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten en giet ze daarna af.
  3. Verwijder de zaadjes uit de jalapeño en snijd hem in stukken. Pers de knoflook en snijd de sjalot grof. Hak de peterselie en koriander grof. Doe de jalapeño, peterselie, koriander, sjalot, knoflook, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie in een keukenmachine of vijzel en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de chimichurrisaus.
  4. Snijd de courgette in lange plakken. Bestrijk ze met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Kruid de Couvert steaks met peper en zout. Verpak de krieltjes in aluminiumfolie, voeg de rest van de olijfolie toe en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Als je geen barbecue (met houtskool) gebruikt, kun je de krieltjes bakken in wat olijfolie in de pan of in de oven garen.
  5. Leg de krieltjespapillot 10 minuten op de hete kolen. Rooster de courgettes en de steak op de barbecue (of in een grillpan). De steak heeft maar 2-3 minuten per kant nodig.
  6. Snijd de gegrilde Couvert steak in plakjes. Schik ze op borden en verdeel de chimichurrisaus erover. Serveer de gegrilde courgette en krieltjes erbij.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide