Köfte met lamsgehakt

25 Min
Gemiddeld
4 Personen
Köfte met lamsgehakt

Ingrediënten

  • 525 gr Couvert lamsgehakt (15 stuks)
  • 1.5 theelepel paprikapoeder
  • 1.5 theelepel komijnsnufje
  • zwarte peper
  • 1.5 teentje knoflook
  • 1.5 uitje
  • ½ ei
  • 1.5 theelepel tomatenpuree uit blikje
  • 4.5 eetlepel paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Meng het Couvert gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe.
  2. Voeg de tomatenpuree, ei en paneermeel toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
  3. Vorm ongeveer 10 middelgrote ballen en druk ze iets plat.
  4. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de köftes aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer ze met een bijgerecht zoals Turkse bulgursalade of in een pitabroodje.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide