Indonesische satay marinade

10 Min
Gemakkelijk
Indonesische satay marinade

Ingrediënten

  • 70g pindakaas 
  • 125ml kokosmelk
  • 4 teentjes look, geperst
  • 2 koffielepels ketjap saus 
  • 2 kofielepels vers limoensap
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 1/2 kofielepel gele curry poeder
  • 1/2 kofielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel gemalen korianderpoeder

In Indonesië eten ze hun saté's graag gemarineerd in een marinade op basis van kokosmelk, curry en koriander. Deze marinade is perfect voor bij de Couvert kip of onze Couvert rundssaté. Het geheim van een goede 'satay' is om het vlees 1 nacht te laten trekken.

bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten in een pan en roer gedurende 2-3 minuten door elkaar op een middelhoog vuur tot je een gladde pasta bekomt.
  2. Leg de stukjes Couvert vlees in een glazen ovenschaal en overgiet deze met de marinade.
  3. Bedekt de ovenschaal met plasticfolie en laat dit gedurende minstens 5 uur 'trekken' in de koelkast.
  4. Leg ondertussen de houten barbecuestokjes gedurende minstens 1 uur in koud water. Dit zorgt ervoor dat ze niet gaan verbranden op de barbecue. Net voor het grillen steek je het Couvert vlees op de stokjes en het bakken kan beginnen....Smakelijk.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide