Griekse pitaburger met feta

25 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Griekse pitaburger met feta

Ingrediënten

  • 400 gr Couvert gehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snuifje oreganopeper en zout
  • 1 paprika (of 1 geroosterde paprika uit pot)
  • 2 tomaten
  • 75 gr feta
  • Handje ijsbergsla
  • 4 pitabroodjes

Geniet van een heerlijke Couvert BBQ- of panbereide pitabroodjes met zelfgemaakte Couvert hamburgers, geroosterde paprika en feta. Een gezonde en snelle hap.

Bereidingswijze:

  1. Plaats de paprika bovenaan in de oven en rooster gedurende 30 minuten op 220°C totdat hij zwartbruin is. Je kunt hem ook op de BBQ zwart blakeren.
  2. Meng het Couvert gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, oregano, peper en zout toe.
  3. Kneed alles door elkaar en vorm 4 gelijke ballen. Druk de ballen plat tot de vorm van hamburgers (let op de grootte van het pitabroodje).
  4. Verhit een beetje boter in een pan en bak de Couvert hamburgers in ongeveer 10 minuten gaar, of bak ze op de BBQ tot ze mooi bruin zijn.
  5. Bak indien nodig de pitabroodjes af in de oven en snijd ze helemaal open.
  6. Verwijder de schil en de steel van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  7. Snijd ook de tomaat in plakken.
  8. Verdeel een beetje sla over het onderste gedeelte van het pitabroodje. Leg de hamburger erop en voeg wat plakjes tomaat en paprika toe. Verkruimel wat feta erover en dek af met het bovenste gedeelte van het pitabroodje.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide