Gewokte rog met zoetzure saus

50 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Gewokte rog met zoetzure saus

Ingrediënten

  • 800g rogvleugels (filet)
  • 2 preiwitten 
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer 
  • 2 tomaten 
  • 100g sojascheuten
  • 100g champignons 
  • 1 blik ananassen
  • 1 appel 
  • 2cl zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 5el ketjap
  • 4cl droge sherry
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 1tl sambal oelek
  • 70g tomatenpuree
  • 2el maïszetmeel

Bereidingswijze:

 

  1. Snijd de Couvert skatevleugelfilets in reepjes.
  2. Snijd de prei en de paprika in reepjes van twee centimeter, de komkommer in plakjes. Snijd de ongeschilde appel in partjes. Pel de tomaten, halveer, verwijder de pitjes en snijd elke tomatenhelft in acht stukken. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Meng de sojasaus, sherry, peper, zout, gemberpoeder en losgeklopte eieren.
  4. Marineer de Couvert visreepjes hierin gedurende 2 uur.
  5. Blancheer de prei, champignons, komkommer, taugé en rode paprika afzonderlijk gedurende één minuut in kokend gezouten water. Laat goed uitlekken.
  6. Haal de Couvert vis uit de marinade. Voeg aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, tomatenpuree en sambal oelek toe. Roer goed en bind de saus met het maïszetmeel.
  7. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en roerbak de Couvert visreepjes gedurende ongeveer drie minuten, laat uitlekken en houd warm.
  8. Roerbak de stukjes groenten en fruit gedurende ongeveer twee minuten. Voeg de saus toe, laat even koken en breng indien nodig op smaak.
  9. Schik het groente- en fruitmengsel op warme borden, leg de visreepjes erop en overgiet met de saus.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide