Gegrilde aubergine

20 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Gegrilde aubergine

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 100g feta
  • 3 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • oregano 
  • peper en zout
  • munt

 

Naast een scala aan heerlijk Couvert vlees wil je ook wat variatie op je bord. Gegrilde aubergines van de barbecue zijn daarvoor een uitstekende keuze. In combinatie met feta en een verfrissende dressing.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het licht roosteren van de pijnboompitten voordat je aan de rest begint.
  2. Ga vervolgens aan de slag met de dressing: pers het teentje knoflook uit, rasp de citroen en pers het sap uit.
  3. Meng de olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, oregano, peper, zout en fijngesneden munt door elkaar.
  4. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik.
  5. Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de aubergine op de barbecue (of grillpan) voor ongeveer 5 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben.
  6. Leg de gegrilde aubergine op een bord, bestrooi met feta en besprenkel met de dressing. Garneer als laatste met de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide