Gebakken tong met kruidensaus

20 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Gebakken tong met kruidensaus

Ingrediënten

  • 4 Couvert tongen van ongeveer 400 gram
  •  beetje bloem
  •  50 gram roomboter
  •  scheutje olie
  •  300 gram volle griekse yoghurt
  •  1 eetlepel kappertjes
  •  +/- 20 gram peterselie
  •  +/- 10 gram dille of dragon
  •  +/- 10 gram bieslook
  •  peper/zout
  •  citroensap

Tong staat bekend als een zeer magere vis, maar zelfs magere vissoorten zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen.

Bereidingswijze:

  1. Haal de tong uit de koelkast en spoel deze kort af.
  2. Dep de tong droog en laat hem een paar minuten op kamertemperatuur komen.
  3. Maak ondertussen de saus door 100 gram yoghurt in een blenderkan te doen, samen met de gehakte of gescheurde groene kruiden en de kappertjes.
  4. Mix tot een bijna gladde massa en voeg vervolgens de rest van de yoghurt toe. Meng kort met een spatel en proef.
  5. Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.
  6. Zet een bord met een beetje bloem klaar.
  7. Kruid de tong met peper en zout en haal hem door de bloem. Schud het teveel aan bloem eraf.
  8. Verwarm één of twee pannen voor, zodat de vis plat in de pan kan liggen.
  9. Verhit de boter met de olie. Als de boter gesmolten is maar nog niet bruin, leg je de tong voorzichtig in de pan.
  10. Bak de vis ongeveer 3 minuten aan elke kant tot hij mooi goudbruin en gaar is.
  11. Serveer de gebakken tong met de kruidensaus, sla en aardappelen.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide