Couvert Kippenchipolata met wortel, rode biet en couscous

30 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Couvert Kippenchipolata met wortel, rode biet en couscous

Ingrediënten

  • 4 Couvert kippenchipolata’s
  • 4 kleine rode bietjes
  • 4 wortels
  • Couscous
  • Zonnebloempitten (of andere pitten of noten)
  • Platte peterselie
  • Citroenmelisse (of munt)
  • Kippenbouillon
  • Xerez azijn (of ciderazijn of …)
  • Ras el Hanout kruiden
  • Halve citroen
  • Olijfolie of boerenboter
  • Peper
  • Zout

Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en staat in slechts een half uurtje op tafel. 

Bereidingswijze:

  1. Kook de rode bieten gaar (je kunt ook voorgekookte bieten gebruiken) en snijd ze in vier stukken. Besprenkel ze met een beetje Xerez azijn.
  2. Rasp de wortelen en snijd ze eerst in de lengte en vervolgens in grove stukken. Doe ze in een pan met wat olijfolie, water (niet te veel) en een half kippenbouillonblokje. Stoof ze tot ze beetgaar zijn. Voeg op het laatst een lepel ras el hanout toe.
  3. Bak de Couvert kippenchipolata's in olijfolie of boerenboter. Begin met een iets hoger vuur zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
  4. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Doe dit in een grote kom. Als de couscous klaar is, giet er dan wat olijfolie over en roer los.
  5. Snijd de Couvert kippenchipolata's in stukken en verdeel ze over de couscous. Je kunt ook wat braadvet over het gerecht gieten.
  6. Verdeel de pompoenpitten, rode biet en wortel over de schotel.
  7. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
  8. Hak de platte peterselie en citroenmelisse fijn en strooi over het gerecht.
  9. Knijp er een halve citroen over uit en je gerecht is klaar om te serveren.

Tip: Als je de rode bieten op voorhand gaard is het gerecht sneller klaar.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide