Chipolata met wortelstoemp en boontjes

25 Min
Gemakkelijk
2 Personen
Chipolata met wortelstoemp en boontjes

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • ½ sjalot
  • 50 gr gezouten spekblokjes
  • 1 kl mosterd
  • 300 gr Couvert chipolata
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • 1 el rodewijnazijn
  • zwarte peper en zout

Deze receptinspiratie haalt zijn roots uit warme familiemaaltijden, waar klassieke ingrediënten zoals gebraden vlees, stoofschotels en boontjes met spek werden gekoesterd en nu een eigentijdse twist krijgen. Het resultaat? Een moderne benadering van die nostalgische favorieten, waarbij de spekblokjes schitteren in een verrassende saus.

Recept:

  1. Wortelstoemp: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Schil de wortels en snijd ze in plakjes van 1 cm. Kook de aardappelen en wortels gaar in licht gezouten water gedurende 15-20 minuten. Giet af en stamp tot een smeuïge puree met een scheutje melk. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  2. Boontjes: Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze 4-6 minuten. Laat schrikken onder koud water en zet opzij.
  3. Spekjesdressing: Hak de sjalot fijn. Bak de spekblokjes krokant in een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Meng de spekjes met rode wijnazijn, mosterd, olijfolie, sjalot en kruid met zout en peper. Breng de boontjes op smaak met deze dressing.
  4. Chipolata: Bak de chipolata in dezelfde pan als de spekjes in 5-7 minuten gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en peper.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide