Cannelloni alla Fiorentina

60 Min
Gemiddeld
4 Personen
Cannelloni alla Fiorentina

Ingrediënten

  • 16 cannellonipijpjes
  • 2 sjalotten
  • 1l passata
  • 500g ricotta
  • 4 takjes tijm
  • 300g spinazi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 120g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • nootmuskaat 
  • peper en zout

Laten we even stilstaan bij het heerlijke Italiaanse eten, als je het daarmee eens bent, moet je zeker deze Canelloni alla Fiorentina uitproberen!

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper de sjalotten en knoflook fijn. Fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de passata en tijm toe en laat 20 minuten sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de spinazie in wat olie tot deze slinkt en knijp al het vocht eruit. Pureer het met een staafmixer.
  3. Meng de ricotta, ei en de helft van de geraspte parmezaan erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel met behulp van een spuitzak.
  4. Leg de gevulde cannelloni in een ingevette ovenschaal. Lepel de tomatensaus erover en bestrooi met de resterende gemalen kaas. Bak gedurende 25 minuten in de oven.

Tip: Zorg ervoor dat je de cannelloni royaal bedekt met saus voordat je ze in de oven zet. Anders kan de pasta niet gelijkmatig gaar worden en droogt hij uit.

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide