Babi pangang

45 Min
Gemakkelijk
4 Personen
Babi pangang

Ingrediënten

  • 400 gr hamlappen of varkenssneetjes
  • 4 eetlepels ketjap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kleine uien
  • 4 cm gember
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 140 gr tomatenpuree
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 10 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel ketjap
  • Snufje Chinees vijfkruidenpoeder
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel maïzena

Babi Pangang is een geliefd gerecht uit de Indonesische keuken, bestaande uit geroosterd varkensvlees met een zoetzure saus. Hieronder vindt u een recept voor een heerlijke en gemakkelijke Babi Pangang.

Bereidingswijze:

  1. Snijd het Couvert vlees, indien nodig, in stukjes en doe ze in een kom. Meng met 2 eetlepels ketjap, sambal, 2 eetlepels zonnebloemolie en pers de knoflook erbij. Meng goed en laat marineren.
  2. Snijd de ui en gember in kleine stukjes. Bak ze gedurende 2 minuten in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg vervolgens het citroensap, basterdsuiker, ketchup, Chinees vijfkruidenpoeder en ketjap toe. Roer goed door en giet de bouillon erbij. Breng zachtjes aan de kook.
  3. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe aan de saus. Roer goed door en laat ongeveer 10 minuten indikken. Voeg indien nodig extra maïzena toe voor een dikkere saus.
  4. Bak het Couvert vlees in een pan gaar. Schep het vervolgens door de rode Pangang saus. Serveer de Babi Pangang met rijst, atjar, gebakken uitjes en/of komkommersalade. 

Ook interessant

Toon alle recepten
Slide